Di Fulvio briljirao u ubedljivoj pobedi protiv Terase

19-10-2019

U drugom kolu Lige šampiona, vaterpolisti Pro Reka ostvarili su ubedljivu pobedu protiv španske Terase rezultatom 15:5, a briljantnu partiju pružio je italijanski reprezentativac, Frančesko Di Fulvio, koji je postigao šest golova. Pro Reko je nametnuo jak ritam i u prvoj četvrtini poveo 5:1.

Upravo je Di Fulvio postigao prvi i poslednji gol u toj seriji. Dva puta je bio precizan Nikša Dobud, a jednom Džozef Kajes. Filip Filipović je golom iz kontre otvorio drugi period, da bi u završnici prvog poluvremena Stefano Luongo i Andro Bušlje povisili na 8:2. Razlika je nastavila da raste u trećoj četvrtini, kada su ponovo precizni bili Luongo i Di Fulvio, a u strelce se upisao i Dušan Mandić. U poslednjem periodu Di Fulvio je još dva puta bio precizan, dok je konačnih 15:5 postavio Petro FIljoli.

Pro Reko – Terasa 15:5 (5:1, 3:1, 4:3, 3:0)

Pro Reko: Masaro, Di Fulvio 6, Mandić 1, Fijloli 1, Dobud 2, Luongo 2, Rencuto, Ečenike, Ivović, Filipović 1, Bušlje 1, Kajes 1, Prian.

Terasa: I. Agilar, Sanahuja 1, Mora, Alarkon, O. Agilar, Prieto, Sančez, Perikas 1, Baroso 1, Gutierez, 1 Rodrigez 1, Čičo, Sehura.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!