Filip Filipović najuspešniji sportista Srbije u izboru OKS

29-12-2016

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, Filip Filipović, proglašen je večeras za najuspešnijeg sportistu Srbije u 2016. godini, u izboru Olimpijskog komiteta Srbije. Priznanje za najuspešniji tim pripalo je muškoj vaterpolo reprezentaciji, Nikola Jakšić je najuspešniji mladi sportista, a Dejan Savić najuspešniji trener.

Srpski vaterpolisti ove godine su osvojili tri zlatne medalje, na Evropskom prvenstvu u Beogradu, na finalnom turniru Svetske lige u Kini i na Olimpijskim igrama u Riju.

– Dosta je truda i strpljenja bilo potrebno da bi došli do nje, ali uspeli smo – rekao je Filipović, koji će u narednom periodu biti kapiten reprezentacije.

– Daleko je Tokio, ali gledajući u jednog i drugog kapitena, teže ne može. Najveća odgovornost je definitivno biti kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, ali s obzirom na divne saigrače i ekipu koja nas prati van bazena, mislim da će biti puno lakše.

Tekvondistkinja Tijana Bogdanović proglašena je za najbolju sportistkinju, dok je rvač Davor Štefanek dobio specijalno priznanje za najuspešnijeg u individualnim sportovima.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu