Filip Filipović posetio Kamp vodenih sportova u Vrnjačkoj Banji

04-08-2017

Kamp vodenih sportova “Number one”, u organizaciji Nikole Rađena, ovog leta se održava u Vrnjačkoj Banji.

U prethodnim nedeljama sa mladim vaterpolistima su se družili brojni gosti kampa, među kojima su i vaterpolisti Radomir Drašović i Gavril Subotić, a posle osvanja bronze na SP i kraćeg odmora, Vrnjačku Banju su posetili i zlatni vaterpolisti, odnosno selektor Dejan Savić i Igor Milanović.

Sa polaznicima kampa u sredu i četvrtak su se družili Filip Filipović, Duško i Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović i Sava Ranđelović. Mladi igrači su bili oduševljeni prilikom da pričaju i treniraju sa olimpijskim šampionima, od kojih su naučili mnoge korisne stvari.

Selektor Savić je rekao da ovakav kamp treba svake godine da se održava.

– Ovakvi događaji su izuzetni, pogotovo u ovom momentu srpskog vaterpola. Deca imaju privilegiju da se druže sa olimpijskim šampionima i na neki način, ne samo da uče na treningu veštinu vaterpola, već da ih pitaju i razne stvari iz života, te mislim da je to sveobuhvatna edukacija. U prethodnim godinama smo imali razna dešavanja i gledali smo kroz humanitarne akcije da promovišemo ovaj sport i mislim da je to dovoljan razlog da se organizuju ovakve manifestacije za mlađe kategorije – rekao je Savić i dodao:

– Sigurno da je ovo vrhunska stvar i mislim da to treba da se održava svake godine i da bude još masovnije.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu