Filip Filipović uveličao veliki “FRIKOM” turnir na Banjici

11-05-2016

Kompanija Frikom, u saradnji sa Vaterpolo savezom Srbije i Vaterpolo savezom Beograda, organizovala je u sredu na bazenu SC “Banjica” turnir za mlade vaterpoliste, rođene 2004. i 2005. godine. Turnir se igrao od 13 do 17 časova, učestvovalo je 18 klubova iz cele Srbije, a događaj je svojim prisustvom uveličao i vaterpolo reprezentativac Srbije, Filip Filipović.

Učestvovalo je 18 klubova, koji su bili podeljeni u četiri grupe, ali je Partizan imao dve ekipe. Na Banjici su igrali mladi vaterpolisti Crvene zvezde, Goča, Singidunuma, Šapca, Taša, Spartak Prozivke, Partizana 1 i 2, Beograda, Zemuna, Sombora, Radničkog, Valisa, Starog Grada, Vojvodine, Dorćola, Mladosti, Novog Beograda 011 i Valisa 93. Mečevi su trajali po pet minuta, a igrala se samo grupna faza.

Filipović se družio i zagrevao sa mališanima u vodi, delio i potpisivao vaterpolo lopte učesnicima, što su oni sa oduševljenjem prihvatili.

– Ovom prilikom želim da se zahvalim Vaterpolo savezu Srbije i Beograda, kao i kompaniji Frikom, koja već tradicionalno podržava sport među najmlađima, ne samo na inicijativi već i na poklonima koje će podeliti svim učesnicima turnira. Za svakog vaterpolistu, ovde prisutnog, Frikom je obezbedio mini vaterpolo loptu, a za svaki klub određeni broj zvaničnih TURBO vaterpolo lopti. Takođe ova kompanija, u susret Olimpijskim igrama u Riju, želi da podstakne sportski duh među decom tako da će podeliti 2000 lopti školama i klubovima – za fudbal, košarku, odbojku i vaterpolo – rekao je Filipović.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!