Filipović: Imam veru u drugove i stručni štab

15-08-2016

Srpski vaterpolisti odigrali su ispod očekivanja u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama. Tek u poslednjem kolu, protiv Japana, Srbija je obezbedila prolaz u četvrtfinale, gde će se boriti sa Španijom. Protivnik je prikazao odličnu igru na turniru, dok sa druge strane Srbija nije bila ubedljiva i moraće mnogo bolje u narednim mečevima, jer popravnog nema.

Najbolji strelac Srbije na turniru u Riju, Filip Filipović, nije očekivao toliko stresnih utakmica u grupi.

– Završila se faza koju je trebalo da završimo bez ovoliko stresa, ali bitno je da je gotovo. Sledi ono za šta smo se spremali celo leto i zbog čega smo i došli ovde. Četvrtfinale je tradicionalno najstresnije, ali nismo ni bili svesni da ćemo takve utakmice imati i u grupi. Ne bojimo se nijednog protivnika, Španija je sjajna ekipa, ali su pokazali i neke slabosti, koje ćemo sigurno probati da iskoristimo. Znamo odakle nam preti najveća opasnost, obratićemo pažnju na te igrače. Do sada su igrali najagresivnije na takmičenju, to im je pušteno, ali ne treba od njih praviti bauk.

Filipović veruje u ekipu:

– Imam poverenje u drugove i stručni štab. Moramo da izvučemo pouke iz grupnih utakmica. Nemamo pravo na kredit da igramo od druge, treće četvrtine. Ponavljam, imam veru u drugove i stručni štab, optimista sam. Kvalitet je na našoj strani, ali znamo vrlo dobro da taj kvalitet moramo da pokažemo u vodi.

FOTO: MTB-SPORT.NET/PHOTOS

Povezane vesti

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!

Filip Filipović i Sonja Vasić nose zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara

Filip Filipović Olimpijakos

Filip Filipović novi igrač Olimpijakosa