Filipović i Mandić briljirali u pobedi protiv Sport Menadžmenta

05-11-2017

U derbiju trećeg kola italijanskog vaterpolo šampionata, Pro Reko je na svom bazenu pobedio Sport Menadžment rezultatom 13:9, a u trijumfu su se istakli srpski reprezentativci, Filip Filipović i Dušan Mandić, koji su postigli po tri gola. Na drugoj strani, jednom se u strelce upisao Radomir Drašović.

Utakmicu je golom sa krila otvorio Nikolo Figari, a zatim je, posle kontra napada, Mišel Bodegas duplirao vođstvo. Valentino Galo je smanjio, a potom su mrežu Sport Menadžment tresli Filipović, Frančesko Di Fulvio i Đakopo Alesijani, za prednost domaćih od 5:1. Galo je u završnici prvog perioda postigao još jedan gol, a posle tri minuta igre u nastavku Petro Filjoli je dodatno smanjio zaostatak gostiju (5:3). Do kraja prvog poluvremena Filipović i Filjoli su se još po jednom upisali u strelce – 6:3.

Prava goleada viđena je u trećem delu meča, posle kojeg je pobednik bio poznat. U prvom delu tog perioda Filipović, Figari i Mandić su donelu Pro Reku velikih šest golova prednosti (9:3), a posle pogotka Sport Menadžmenta, mreža gostiju zatresla se još tri puta, za prednost od 12:5. U preostalom delu meča Sport Menadžment je samo, koliko-toliko, ublažio poraz.

Filipović i Mandić su bili najefikasniji, sa po tri pogotka, a po dva su dodali Di Fulvio i Figari.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!