Filipović: Moramo da dignemo glavu

08-08-2016

Srbija je i u drugom meču na Olimpijskim igrama osvojila bod. Posle remija sa Mađarskom (13:13), ekipa selektora Dejana Savića odigrala je nerešeno i sa reprezentacijom Grčke (9:9). Puleni Dejana Savića loše su igrali u prvom poluvremenu, gubili su danas 5:1, ali su uspeli u nastavku da se probude i vrate u meč. Filip Filipović je bio najefikasniji sa dva gola, a ovo je bila njegova 300. utakmica za reprezentaciju.

– Čestitam ekipi i stručnom štabu što smo izdržali celu utakmicu i što smo uspeli nemo da ispratimo sva događanja. Neću komentarisati suđenje, mislim da je to dovoljno. Loše smo startovali i nema više opravdanja. Definitivno da je ovakav tretman i način igre uvod za ono što nas čeka i protiv Brazila i u svakom narednom meču – rekao je Filip Filipović i nastavio:

– Nadam se da smo završili sa jutarnjim terminima i da će se ekipa, sa stručnim štabom, konsolidovati. Ima dosta stvari koje moramo da popravimo, pre svega u odbrani, jer sve polazi od nje. Danas je to bilo dosta bolje, ali jednostavno, kvalitet u našu korist nije presudio. Moraćemo da budemo zadovoljni sa jednim bodom, koji nas ne zadovoljava jer smo došli po mnogo više. Dugačak je turnir, imaćemo priliku da se dokažemo, ali biće jako teško. Sami smo, nas 13 igrača i ljudi u stručnom štabu. Nemamo ničiju pomoć, niti ćemo imati. Dobro je što nije prvi put i što sigurno neće biti ni poslednji. Moramo da dignemo glavu i da idemo dalje – zaključio je Filipović.

Srbija se u sledećoj utakmici, u noći između srede i četvrtka, sastaje sa domaćinom, reprezentacijom Brazila.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu