Filipović: Moramo da uđemo u ritam za odlučujuće utakmice

14-01-2016

Srbija je upisala i treću pobedu na Evropskom prvenstvu. Puleni Dejana Savića na poluvremenu su imali gol prednosti, a onda su u nastavku pokazali zašto su najbolji i uvećali su prednost.

Filip Filipović bio je raspoložen i postigao je dva pogotka protiv Francuske. Posle utakmice se zahvalio navijačima na podršci i rekao da je ovo mala opomena pred važne utakmice koje čekaju našu reprezentaciju u nastavku takmičenja.

– Danas je jedan od onih dana kada smo imali najbolju moguću podršku a nismo na pravi način uzvratili tu energiju koju smo dobili od publike i ovim putem se izvinjavam. Nije to izgledalo tokom celog meča kao u četvrtoj četvrtini, kada smo prelomili u glavama da moramo da se maksimalno napnemo, kako bi se rezultatski odlepili. Nije sporna razlika u kvalitetu, a ja ovom prilikom čestitam ekipi Francuske, koja je dala zaista sjajan otpor na početku. U vodi se pitala samo jedna ekipa kada će da zapne i na kraju smo se odlepili. Ovo je jedan mali znak upozorenja pred nastavak takmičenja, iako sledeći meč igramo sa Slovačkom. U drugoj turnira ovakve stvari ne smeju da se dešavaju i moramo da se uđemo u ritam za odlučujuće utakmice koje nas čekaju posle Slovačke – zaključio je Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu