Filipović: Ne igraju imena, već momci koji su spremni da daju sve od sebe

21-07-2019

Selektor Srbije, Dejan Savić, iznenadio je mnoge kada je početkom jula saopštio da u Južnu Koreju neće putovati sedam najiskusnijih reprezentativaca. Međutim, podmlađena ekipa je napravila izuzetan rezultat u grupi, gde je osvojila prvo mesto i plasirala se u četvrtfinale.

Srpski vaterpolisti su najpre odigrali nerešeno sa Crnom Gorom 10:10, potom su pobedili Južnu Koreju 22:2, a u meču sa plasman u četvrtfinale pobedili su sa 9:3 Grčku, koja dve i po četvrtine nije postigla gol.

Utakmice u Južnoj Koreji pomno je pratio i kapiten Srbije, Filip Filipović, koji je posle grupne faze rekao:

Naša ekipa je pokazala da najgora stvar koja može protivniku da se desi jeste da potceni ovaj sastav. Po ko zna koji put se pokazalo da ne igraju imena, već momci koji su odlučni i spremni da u trenutku daju sve od sebe i pokažu želju za pobedom. To je ono što ih je i protiv Grčke i u jednom delu meča protiv Crne Gore izdvojilo.

U utorak od sedam sati ujutru protivnik u četvrtfinalu biće Španija.

Španiju smo i očekivali u četvrtfinalu i definitivno će biti težak protivnik. Međutim, smatram da momci treba da se okrenu svojoj igri, da ostanu mirni i svoji, a onda neće mnogo zavisiti od Španije, već od naše igre i nema razloga da tako ne bude.

Filipović je potom istakao da su u grupnoj fazi odlično odigrale Hrvatska i Mađarska.

Hrvatska i Mađarska igraju odličan vaterpolo, efikasan, energičan i smatram da su to ekipe koje imaju najveće šanse za kranji plasman.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu