Filipović pred finale: Crna Gora ima tim za poštovanje

23-01-2016

Na konferenciji za medije pred finalni meč na Evropskom prvenstvu protiv Crne Gore reprezentativci Srbije su dali svoja predviđanja.

– Tim su za poštovanje. Nedavno smo ih pobedili u Budvi ali sam i tada rekao da ta razlika nije bilo realna. Stigli su do finala i sada nemaju nazad. Imali su imperativ Rija, rešili su ga uspešno. Mislim da imaju neke nedostatke i to ćemo probati da iskoristimo. Dve su utakmice odigrali skoro besprekorno. U svakom meču sa nama imali su veliki motiv. Sa Gojkovićem su pokazali napredak i biće veliki kandidati za osvajanje Rija i sa šansama da u finalu u Beogradu ostvare uspeh. Gojković je sa njima dugo igrao, zna ih u dušu, preneo im je neko znanje. Lep vaterpolo, jaka odbrana  Sa ovom publikom, mislim, da imamo šanse – rekao je Filip Filipović, dok je mladi Dušan Mandić dodao:

– Sjajan karakter, vrhunska odbrana iz koje crpe napad. Izdržali su loše suđenje protiv Italijana. Jedva čekam. Nikada nisam uživao u vaterpolu kao ovih dana i pitanje je da li ću ikada tako da uživam.

Branislav Mitrović je sjajno branio protiv Grčke:

– Imaju pozitivnu energiju, sa dosta emocija nadoknađuju neke stvari.  Finale je praznik. Zbog toga vredi da se trenira. Veliki je odziv i mislim da nam se publika na taj način i zahvaljuje za ono što smo radili proteklih godina.

Andrija Prlainović je kazao da Crna Gora ima bekove koji su među najboljima na svetu.

– Imaju odličnu odbranu, Jokić i Ivović su među najboljim bekovima  u svetu. Iz odbrane dobijaju energiju koja im daje rešenja  u napadu. Biće neizvesno. Drago mi je da se igra pred toliko gledalaca. To je dokaz da ljudi vole vaterpolo.

Filipović, Gocić i Nikić igraju za peto evropsko zlato.

– Samo mislim kako da pobedimo rivala koji je sjajan tim. Biće teško, meč za pamćenje, pred rekordnim brojem gledalaca. Zaslužili smo tako nešto – kazao je Nikić, a Gocić je dodao:

– Ove utakmice se igraju srcem. Treba biti hladan koliko se može. Šta da kažem o Crnogorcima a da to nije rečeno. Najteži protivnik.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!