Filipović pred meč sa Italijom: Ovo je više od utakmice za peto mesto

25-01-2020

Vaterpolo reprezentacija Srbije u nedelju od 16 sati igra protiv Italije meč za peto mesto na Šampionatu Evrope. Nema dileme da će utakmica biti odlična, pošto se sastaju olimpijski i svetski šampioni. Kapiten Srbije, Filip Filipović, već dugo igra u italijanskom Pro Reku i odlično poznaje reprezentativce. U najavi ovog meča rekao je da je duel sa Italijanima više od utakmice za peto mesto.

Znam dobro italijanske igrače i znam šta za njih znači da se igra protiv Srbije. To jeste meč za peto mesto ali je i više od toga. Dugo nismo igrali, izbegavaju nas. Nadam se da ćemo se negde sresti u Tokiju, na olimpijskom turniru. Idemo dalje, biti bez medalje nije tragedija. Naša priča ove godine se zna i sada se potpuno njoj podređujemo. Protiv Italijana ćemo dati trenutni maksimum, svesni da nismo u top formi ni jedni ni drugi – rekao je novinarima kapiten Filip Filipović.

Gojko Pijetlović je takođe ubeđen u dobru utakmicu:

Oni su svetski prvaci. Očekujem takmičarsku utakmicu, tvrdu u kojoj imamo zadatak samo da igramo svoju igru. Videli smo gde smo i red je da se potpuno okrenemo Tokiju. To je cilj. Videćemo šta će biti posle Igara ali sam siguran da će Srbija imati uvek kvalitetnu ekipu.

Sava Ranđelović se prisetio pobede u polufinalu Igara.

Od tada nismo ni igrali prave utakmice. Eto možda je tu njihov motiv za revanšom veći ali mi igramo na pobedu. Jaki su, znamo se i iz klupskih utakmica i valja očekivati neizvesnu utakmicu iako ne igramo za medalju.

Povezane vesti

Partizan 2007, Filip Filipovic

Filipović: Ideja da pomognemo Partizanu nije došla preko noći

Partizan 2007, Filip Filipovic

Bivši vaterpolisti Partizana uputili otvoreno pismo Upravi kluba

Filip Filipović u Solnoku

Filipović stigao u Solnok: Mađarska ima najkvalitetniji šampionat u Evropi