Filipović u jutarnjem programu TV Prva: Voleo bih da se izgradi još neki bazen u Beogradu

22-12-2020

Ministar sporta Vanja Udovičić i kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović bili su gosti u jutarnjem programu TV Prva. Kapiten i ministar pričali su o uslovima u kojima će vaterpolisti trenirati i pripremati se u narednom periodu. Oni će u Beogradu održati dvo nedeljne pripreme, a zatim će učestvovati na kvalifikacionom turniru Svetske lige u Debrecinu.

Ministar sporta rekao je da su ulaganja u sport nikada veća i da je ministarstvo zajedno sa VSS izdvojilo 30.000.000 dinara za ovaj projekat.

Uvek ističemo da je briga o sportistima jedan od prioriteta i sportisti u predolimpijskoj godini treba da razmišljaju samo o trenažnom procesu, a mi smo tu da im omogućimo uslove. Mi na ’25. maju’ postavljamo balon na otvorenom bazenu i dajemo im prostor da imaju šansu za trening, a rekreativci će tako da dobiju još jednu mogućnost. Tako danas kreću pripreme reprezentacije u novom bazenu. Mi imamo objektivan izazov da već 40 godina u Beogradu nije izgrađen novi bazen. Sadašnja tendencija je da se postavljaju balone na otvorene bazene, pa je to veća mogućnost za sve – rekao je Udovičić.

Filipović je napravio poređenje sa Mađarskom, gde igra od ove sezone. Ipak, rekao je da se nada da će Beograd u budućnosti dobiti još neki bazen.

Ove godine u Mađarskoj svaki iole veći grad ima olimpijski bazen. Vanja Udovičić je na pravom putu, ne možemo da pariramo Mađarskoj, ali otvaranjem balona se ostvaruju sve bolji uslovi za nas vaterpoliste. Mi smo imali zadovoljavajuće uslove u našoj zemlji i moram da napomenem da ne mogu da se požalim, ali bih voleo da izgradimo još neki bazen u Beogradu, ali to ne može preko noći. Uveren sam da ćemo u narednih nekoliko godina otvoriti bazen – rekao je Filip Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu