Filipović: Uslovi u Kranju su izvanredni, momci su puni entuzijazma

08-07-2016

Srpski vaterpolisti privode kraju prvi deo priprema za Olimpijske igre. Evropski i svetski šampioni već nedelju dana naporno treniraju u Kranju, a u Sloveniji će boraviti do nedelje. Selektor Dejan Savić poveo je na pripreme 18 igrača, a najvažnije je da svi budu zdravi.

– Završili smo prvi, ali fizički najnaporniji deo priprema. Uslovi u Kranju su, kao i uvek, izvanredni i svaki put kad dođemo to izgleda još bolje. Zaista, od Kranja i hotela “Brdo” ne možemo da poželimo bolje mesto za ovaj deo priprema – kaže Filip Filipović i dodaje:

– Svi momci u ekipi, od najmlađeg do najstarijeg, puni su entuzijazma i od prvog dana priprema “gazimo” kao da je poslednji.

Igrači su u sredu imali slobodan dan, koji su iskoristili za odmor. Predstavnici kluba Triglav su vaterpolistima organizovali odlazak na brdo Jošt nad Kranjem, a tamo su se sreli sa nekadašnjim fudbalskim reprezentativcem Srbije, Dejanom Stankovićem.

– Imali smo čast da nas poseti proslavljeni as i veliki čovek, bivši sportista, Deki Stanković. Mnogo znači kada je u vašem okruženju takva legenda i ikona srpskog sporta.

Vaterpolisti se u nedelju vraćaju u Beograd, u utorak na bazenu na Košutnjaku treniraju sa selekcijom Brazila, a u sredu se putuje u Bor, gde se od 14. do 17. jula igra veliki turnir.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!