Filipović za Tanjug: Želimo da dominacija traje i da budemo kao Barselona

21-01-2016

Srpski vaterpolista Filip Filipović rekao je da očekuje pravi spektakl u finalu Evropskog prvenstva i da ima veliku želju da pred 18.000 gledalaca u Kombank areni odbrani zlatnu medalju.

Srbija je juče u polufinalu nadigrala selekciju Grčke (13:7) i u pohodu na treće zlato u nizu čeka boljeg iz duela Mađarska – Crna Gora.

– Da ne prejudiciramo zaključke da smo u ovom trenutku nepobedivi. Rezultat protiv Grčke možda ne govori pravi odnos snaga, iako je neosporno da imamo kvalitet. Bili smo odlični protiv Grka, rano smo ih “upalili” i kada smo videli da se umaraju, ostvarili sve što smo zacrtali tokom sastanka pre meča – rekao je Filipović Tanjugu.

Filipović je poručio da je ekipa do sada sve odradila po planu, ali da je neophodno da napravi poslednji korak.

– Plasirali smo se u “suđeno” finale, koje su nam svi predskazivali. Sada nam preostaje da napravimo najveći i naslađi korak. Igrati finale pred ovakvom publikom velika je čast. Dosanjao sam da pre 10 godina da osvojim trofej pred domaćom publikom, ali pred ovolikim brojem… To je želja i san svakog sportiste, posebno u vaterpolu, koji je “mali sport” i zbog prirode i infrastrukture bazena ne može mnogo da primi ljudi – naveo je levoruki bombarder.

On je apelovao da se za finale proširi kapacitet Arene i postave rekordi po broju navijača na jednom meču.

– Ovo prvenstvo je posebno jer nikada nismo imali priliku da igramo u ovakvoj atmosferi i pred ovolikim brojem gledalaca. Nadam se da će se kapacitet povećati. Ne vidim razlog zašto ne bismo obarali rekorde, kada smo kao domaćini uvek to radili – poručio je Filipović i dodao da mu je svejedno ko će biti rival u finalu.

Sadašnjoj trofejnoj generaciji u vitrinama nedostaje samo zlatna medalja sa Olimpijskih igara, ali bivši vaterpolista Partizana i Radničkog iz Kragujevca veruje da će i taj cilj biti ostvaren.

– Osvojili smo skoro sve, dominacija je bila. Igramo sjajan vaterpolo, dokazali smo da možemo i glavni cilj je Olimpijada. Želimo pre toga da obradujemo publiku i iskoristimo sav naboj sa tribina – naveo je on i dodao da želi da sledi primer fudbalskog kluba Barselona, koji je prošle godine bio vladar Evrope sa pet trofeja.

– Voleo bih da potraje dominacija kao što traje u Barseloni. Ne bih pričao o rezultatima, nama je lepo i imamo odličnu atmosferu u ekipi. Verujem da će sve biti kako treba i da ćemo zdravi dočekati Olimpijadu – zaključio je najbolji igrač sveta u izboru sajta “Waterpolo world”.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu