Filipović: Želim svima mnogo zdravlja, da se ne ponovi ovakva godina

31-12-2020

Kapiten reprezentacije Srbije i vaterpolista Solnoka, Filip Filipović, u razgovoru za Tanjug poželeo je svima dobro zdravlje. Filipović je dodao da mu je žao što tokom 2020. godine nije uspeo da ispuni zacrtane ciljeve, odnosno zaigra na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na svu sreću, osim odlaganja Olimpijskih igra i neodigravanja završneog dela prvenstva i Lige šampiona, profesionalno mi nije mnogo promenila. Ostaje žal što reprezentativne obaveze nismo mogli da ispunimo, čak ni pripremni deo tokom leta. Navikli smo kroz karijeru i disciplinu da se mnogo ne osvrćemo na prošlost, već da gledamo samo unapred i na ono što nas čeka – rekao je Filipović Tanjugu.

Filipović je napravio veliku promenu u 2020. godini, pošto je posle šest sezona promenio klub i iz Pro Reka je prešao u Solnok, sa kojim je trenutno lider u Prvenstvu Mađarske. To je srećna okolnost, s obzirom da je veliki broj klubova zbog trenutne situacije ostao bez sponzora.

Smatram da je već sada ostavilo posledice. Trajne – mislim da je to malo gruba reč za naš sport. Mnogi klubovi su ostali bez nekih osnovnih sredstava finasiranja i nisu mogli da budu konkurentni u ovoj sezoni i u narednim sezona neće moći da vrate onaj sjaj koji su imali – kaže Filipović, koji je upitan šta je naučio u 2020. godini.

Uh, mnogo toga. Najviše da moramo da budemo beskrajno strpljivi i da sačekamo svoje vreme.

U 2021. godini kapiten Srbije ima samo jednu želju.

Samo da se ne ponovi 2020. Mnogo zdravlja svima i zaista, mislim da smo tek sada shvatili značaj porodice i značaj one fraze „samo da je zdravlje tu“. Mnogi dobri, kvalitetni i nezaboravni ljudi su nas napustili u 2020. i samo da se ne ponovi ovakva godina – zaključio je Filipović.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!