FINA: Srbija najbolja ekipa u 2015. godini

31-01-2016

Na gala svečanosti u Budimpešti FINA je proglasila mušku vaterpolo reprezentaciju Srbije za najbolju ekipu u 2015. godini, a selektora Dejana Savića za najboljeg trenera. Nagradu je iz ruku Tamaša Đajfraša, visokog funkcionera FINA, primio kapiten reprezentacije Srbije i vaterpolista Solnoka Živko Gocić.

Srpski reprezentativac se zahvalio sledećim rečima:

– Dame i gospodo, dragi prijatelji, velika  mi je čast i zadovoljstvo da vam se obratim i budem večeras sa vama. Želim da vam se zahvalim na ovoj prestižnoj nagradi u svoje i ime svojih saigrača iz reprezentacije, selektora Dejana Savića. Protekla godina bila je sjajna za srpski vaterpolo, osvajanje zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu i Svetskoj ligi, a kao kruna uspešne godine osvajanje zlatne medalje na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Beogradu – kazao je Gocić i nastavio:

– Nadam se da će i u narednim godinama vaterpolo kao sport postajati sve popularniji i uspevati da privuče veliki broj navijača širom sveta kao što to uspeva u Beogradu. Još jednom bih se zahvalio svom timu, stručnom štabu kao i našim vernim navijačima, a ova nagrada je još veća motivacija za naš dalji rad i uspeh.

Svečanosti su prisustvovali predsednik VSS Milorad Krivokapić, generalni sekretar Nemanja Marijan i član vaterpolo komiteta FINA Aleksandar Šoštar.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!