Finalni turnir Kupa Mađarske odložen zbog korona virusa, Filipović razočaran odlukom Saveza

12-08-2020

Danas je trebao da počne finalni turnir Kupa Mađarske, na koji su se plasirali Ferencvaroš, Solnok, Vašaš i OSC. Međutim, Vaterpolo savez Mađarske danas je potvrdio da su utakmice odložene jer su četiri igrača Ferencvaroša bila jutros pozitivna na korona virus.

Kapiten reprezentacije Srbije i vaterpolista Solnoka, Filip Filipović, bio je veoma razočaran odlukom da se sve odloži.

Četiri igrača Ferencvaroša su zaražena korona virusom i želim im da se što pre oporave. Veoma sam razočaran odlukom da se turnir pomeri zbog nemara igrača jednog kluba, koji su bili na žurci. Drugi klubovi su takođe ogorčeni odlukom Saveza, jer smo baš zbog svega toga ovde došli pre dva meseca i spremali se...

Srpski vaterpolista je sumirao utiske posle tri odigrana turnira u Mađarskoj.

Ovakav kvalitet takmičenja sam i očekivao. Izdvajaju se četiri ekipe po kvalitetu, ali ima tu još nekoliko klubova koji mogu da otežaju ostalim ekipama put ka trofejima, kao što su Honved i BVSC. Oni mogu zahvaljujući pojedincima, koji su u Mađarskoj malo zaštićeni od strane sudija, da urade nešto i budu konkurentni u nekom delu utakmice. Kvalitet Prvenstva je sigurno daleko iznad ostalih šampionata u Evropi, baš zbog toga što ima šest, sedam ekipa koje dobro igraju i to je značajan broj jakih utakmica u toku sezone.

Nije poznato kada će se finalni turnir odigrati.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu