Gocićev Solnok ostvario novu pobedu u Prvenstvu, za vikend finalni turnir Kupa

24-09-2020

Mađarski Solnok je u sredu odigrao i drugi meč u Prvenstvu, te će mu dve vezane takmice u samo nekoliko dana dobro doći kao priprema za finalni turnir Kupa, koji se narednog vikenda igra u Budimpešti. Završnica Kupa je bila planirana za sredinu avgusta, ali je pandemija sve poremetila. Tako će umesto OSC-a, koji se plasirao na fajnal-for, u polufinalu ipak igrati BVSC, jer se igrači tima iz Budimpešte još uvek nisu potpuno oporavili.

U šestom kolu Šampionata, a tek drugom za Solnok, Gocićevi momci su pobedili Tatabanju sa ubedljivih 17:5, po četvrtinama 3:3, 6:0, 3:1, 5:1. Rival je parirao samo u prvih osam minuta, kao što rezultat po četvrtinama i pokazuje, a igrači trenera Živka Gocića su u nastavku rutinski napravili razliku i konstantno su, do kraja meča, uvećavali razliku.

Na kraju je rezultat bio 17:5, a srpski vaterpolista, Radomir Drašović, bio je najefikasniji sa četiri gola. Gergo Kovač i Duško Pijetlović su dodali po tri, Daniel Anđal i Adam Nađi po dva, a jednom se u listu strelaca upisao Filip Filipović.

Povezane vesti

Filip Filipović i Živko Gocić, Solnok 2020.

Solnok deklasirao Miškolc i Seged, efikasni srpski igrači

Vaterpolo, Srbija - Hrvatska

Svetska liga ima novi model, Srbija brani zlato iz Beograda

Filip Filipovic Balkanskom ulicom

Filip Filipović gost u emisiji „Balkanskom ulicom“ (VIDEO)