Italija savladala Srbiju u pripremnoj utakmici

26-07-2016

Srpski vaterpolisti odigrali su u utorak pripremnu utakmicu sa Italijom u Ćivitavekiji, a domaći su slavili rezultatom 10:9. Dejan Savić je u ovom meču odmorio Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića i Duška Pijetlovića, a utakmicu su obeležili i jubileji Gojka Pijetlovića i Stefana Mitrovića, koji su po 200. put igrali za reprezentaciju.

Italijani su poveli 2:0, a u nastavku je Srbija dva puta prišla na gol minusa. Posle treće četvrtine domaći su imali tri gola prednosti (8:5) i uspeli su u poslednjih osam minuta da sačuvaju vođstvo. Najefikasniji kod pobednika bio je Mišel Bodegas sa tri gola, koliko su postigli i Dušan Mandić i Miloš Ćuk. Po jedan pogodak postigli su Strahinja Rašović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

Italija – Srbija 10:9 (2:0, 2:2, 4:3, 2:4)

Bazen u Ćivitavekiji. Gledalaca 700. Sudije: Kaputi (Italija) i Flehiv (Australija).

ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio 2, Gito 1, Filjoli, Fondeli, Veloto, Nora 1,Galo 2, K. Prešuti 1, Bodegas 3, Aikardi, N. Prešuti, Del Lungo. Selektor: Kampanja.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Gocić, Ranđelović, Ćuk 3, Ubović, Nikić. Aleksić 1, Jakšić, S. Rašović 1, V. Rašović, S. Mitrović 1, B. Mitrović. Selektor: Savić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu