Održan žreb za EP, Srbija protiv Hrvatske, Francuske i Malte

04-10-2015

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda, danas su žrebom određeni sastavi grupa za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Beogradu od 10. do 23. januara. Muška vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u grupi B sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Malte, dok će dame takođe biti u grupi B, gde će igrati protiv Španije, Italije, Nemačke, Francuske i Hrvatske.

Prisutnima su se na početku obratili gradonačelnik grada Beograda, Siniša Mali i predsednik Evropske federacije vodenih sportova Paolo BareliŽreb je vodio predstavnik  LEN-a, Marko Biri, a reprezentativci Srbije, svetski i evropski prvaci, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić i Filip Filipović, kao i reprezentativke Srbije Dragana Ivković i Tijana Jakovljević, izvlačili su kuglice i takmičarske brojeve.

Filipović je posle žreba rekao da je Srbija favorit na predstojećem Evropskom prvenstvu i da ne bi trebalo da se pribojava bilo kog rivala.

– Bolje nije moglo zaista. Žao mi je što ostale reprezentacije nisu imale sreće na žrebu. Svakom meču treba da priđemo kao favoriti, jer igramo pred domaćom publikom, na našem teren, a i to je realnost. Pokušaćemo da se aklimatizujemo ranije od svih ekipa na uslove u Beogradskoj areni, jer nas očekuje spektakl – rekao je Filipović.

Žreb za muškarce:

„A“ grupa: Crna Gora, Španija, Holandija, Slovačka
„B“ grupa: Srbija, Hrvatska, Francuska, Malta
„C“ grupa: Italija, Rumunija, Nemačka, Gruzija
„D“ grupa: Mađarska, Grčka, Rusija, Turska

Žreb za žene:

„A“ grupa: Holandija, Mađarska, Rusija, Grčka, Portugalija, Turska
„B“ grupa: Španija, Srbija, Italija, Nemačka, Francuska, Hrvatska

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!