Olimpijske igre u Tokiju pomerene za 2021. godinu

24-03-2020

Šinzo Abe, premijer Japana, i Tomas Bah, prvi čovek MOK-a, dogovorili su se da se Olimpijske igre pomere za 2021. godinu. Kako je preno zvaničan profil japanskog premijera na Tviteru, Bah i Abe su razgovarali telefonom i doneta je odluka da se Igre ne otkažu, već pomere, a ovo je prvi put u istoriji da se pomera termin održavanja najvećeg sportskog događaja.

– Nakon što je razgovarao sa predsednikom MOK-a, premijer Abe je u razgovoru za medije objasnio kako su se njih dvojica dogovorili da se Olimpijske igre ne otkažu, već pomere za leto 2021 – piše na zvaničnom profilu japanskog premijera.

Dugo se čekalo na ovakvu odluku, Bah i ljudi iz Međunarodnog olimpijskog komiteta su odbijali mogućnost odlaganja Igara, međutim usled pandemije koronavirusa nisu imali drugog izbora. Tačan datum odigravanja Igara biće naknadno saopšten, ali izvesno da se radi o letu 2021.

Poznato je devet muških reprezentacija, koje su obezbedile plasman na Olimpijske igre. To su: Srbija, Italija, Španija, SAD, Australija, Mađarska, Južna Afrika, Kazahstan i Japan, dok će se za preostala tri mesta u Roterdamu boriti još 12 selekcija, a među njima su i Grčka, Crna Gora i Hrvatska.

Što se ženskih selekcija tiče, plasman su obezbedile SAD, Španija, Rusija, Kanada, Australija, Južna Afrika, Kina, Japan, a za preostala dva mesta u Trstu će se boriti Italija, Holandija, Mađarska, Grčka i još šest selekcija.

Povezane vesti

Filip Filipović i Živko Gocić, Solnok 2020.

Solnok deklasirao Miškolc i Seged, efikasni srpski igrači

Vaterpolo, Srbija - Hrvatska

Svetska liga ima novi model, Srbija brani zlato iz Beograda

Filip Filipovic Balkanskom ulicom

Filip Filipović gost u emisiji „Balkanskom ulicom“ (VIDEO)