Počela Svetska liga, Srbija sigurna u Holandiji

12-11-2019

Vaterpolo reprezentacija Srbije prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni odigrala je u Holandiji, gde je bila bolja od domaće selekcije rezultatom 12:7. Ključnu razliku Srbija je napravila u drugoj četvrtini, koju je dobila sa 7:1. Holanđani su ublažili poraz u nastavku, a selektor Dejan Savić rekao je da je najbitnije da se ekipa okupila, pošto za dva meseca počinje Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

Srbi su igrali koliko je bilo potrebno. Dobro, sigurno i efikasno u prve dve četvrtine kada su vodili 10:3. Bilo je zaista lepih akcija, golova, sigurnih odbrana Sefana Živojinovića koji se vratio posle nekoliko godina. U drugoj četvrtini za 66 sekundi je Srbija postigla tri gola, razigrao se Stefan Mitrović koji je na kraju poneo epitet najboljeg igrača.

Posle pauze Srbija je popustila. Ćuk je pogodio u drugom minutu trećeg dela za 11:3 a posle toga nije bilo gola do pretposlednjeg minuta kada se u listu strelaca upisao Filip Filipović. Holandija je upornom igrom ublažila poraz. Za najboljeg igrača susreta proglašen je Mitrović, strelac tri godine.

– Bilo je i uspona i padova. To je normalno. Momci u seriji teških utakmica u svojim klubovima. Najvažnije je bilo da smo se okupili posle pet meseci a treba da se napomene da smo u ponedeljak imali i dobar trening sa Holandijom. Dakle, sve što smo planirali za početak nove sezone smo odradili – rekao je Dejan Savić.

Srbija naredni meč igra protiv Hrvatske u decembru.

Holandija – Srbija 7:12 (2:3, 1:7, 3:1,1:1)

Gradski bazen. Sudije: Bjelevstov (Ukrajina), Gomez (Italija). Igrač više: Holandija 8 (2), Srbija 6 (2). Peterci: Holandija 1 (1), Srbija 3 (1).

HOLANDIJA: Vagenar, Van den Burg 1, Gbadamasi 1, Venkuls, Van Ijperen 1, Filipović, Gotemaker 1, Nispeling 2, Miler, Jansen, Kopman, Volsvinkel 1, De Kof. Selektor: Van der Mer.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Vico 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 3, Živojinović. Selektor: Savić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu