Počinje Svetska liga, Savić odredio igrače za meč sa Rumunijom

09-11-2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije u utorak se u Zrenjaninu sastaje sa Rumunijom, u prvom kolu Svetske lige. Selektor reprezentacije Srbije, Dejan Savić, odredio je spisak igrača za tu utakmicu, a protiv Rumuna će igrati sastav iz Budimpešte, ali će povređenog Stefana Mitrovića zameniti Strahinja Rašović.

Na spisku su: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Strahinja Rašović i Branislav Mitrović.

– Želimo da igramo sa jakim sastavom jer još uvek nije poznat domaćin takmičenja pa je moguće da i najbolji drugoplasirani sastav bude učesnik završnog turnira. Znamo Rumuniju, nama je najvažnije da se okupimo, prvi put posle avgusta, odradimo dobro i treninge i utakmicu – kratko je rekao Dejan Savić.

Ekipa će se okupiti u ponedeljak na bazenu Zavoda za sport u Košutnjaku, a u Zrenjanin se putuje na dan utakmice. U istoj grupi je i Crna Gora, koja će biti slobodna u prvom kolu.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!