Pro Reko gostuje šampionu Evrope u Dubrovniku

09-12-2016

Utakmice drugog kola Lige šampiona igraju se u subotu, a najzanimljivije će biti u Dubrovniku, gde će aktuelni šampion Evrope, Jug, od 19 sati dočekati Pro Reko. Biće to repriza polufinalnog susreta Lige šampiona iz Budimpešte, kada je Jug posle peteraca prošao u finale. Dubrovčani su tada bili mnogo bolji, vodili su i sa četiri gola prednosti, ali su Italijani uspeli da se vrate na kraju. Međutim, Jug se posle peteraca plasirao u finale, gde je preko Olimpijakosa stigao do trona.

Ekipa Pro Reka na put je krenula u četvrtak, ali su vaterpolisti italijanskog šampiona istog dana odradili trening u Igalu sa Jadranom iz Herceg Novog, koji se u subotu u revanšu četvrtfinala Kupa Evrope sastaje sa Posilipom. Tim Vladimira Vujasinovića danas je trenirao na bazenu u Dubrovniku i nema sumnje da je ekipa spremna za utakmicu.

Početkom oktobra u Monte Karlu je odigran pripremni turnir i Pro Reko je tada savladao Jug. Dubrovčani su u prvom kolu, na svom bazenu, pobedili mađarski Eger, dok je Pro Reko u Italiji bio drastično bolji od Hanovera.

Povezane vesti

Vaterpolo EP 2020

Srbija u završnici slomila otpor Mađarske i zauzela peto mesto u Debrecinu

Vaterpolo, Srbija - Hrvatska

Srbija bolja od Francuske, sa Mađarskom za peto mesto

Filip Filipović, Srbija - Španija, Svetska liga 2021.

Španija posle peteraca bolja od Srbije