Pro Reko počeo pripreme, Filipović u sastavu za sva tri takmičenja

04-09-2017

Vaterpolisti Pro Reka okupili su se prvog septembra na početku priprema za novu sezonu. Trener Vladimir Vujasinović je napravio male izmene u sastavu, pa su tako klub napustili Duško Pijetlović i Petro Filjoli, dok su na drugoj strani stigli Nikolo Gito i mladi golman Frančesko Masaro.

Pro Reko je u prošloj sezoni osvojio duplu krunu na domaćoj sceni i zauzeo četvrto mesto u Ligi šampiona. Klub će ove sezone biti domaćin finalnog turnira Lige šampiona, pa će pokušati da se vrati na tron posle tri godine. Pre nekoliko dana održan je žreb za grupnu fazu, a Italijani će igrati u grupi A sa ekipama Solnoka, Špandaua, Olimpik Nice, Steaue, AZC Alphena i dva tima iz kvalifikacija.

Kapiten reprezentacije Srbije, Filip Filipović, u svojoj sedmoj sezoni u Pro Reku igraće ponovo na tri fronta. Filipović će nastupati u Ligi šampiona, a za razliku od prethodne tri sezone, igraće i u domaćem prvenstvu i Kupu Italije. Kao i do sada, sve utakmice će igrati i Dušan Mandić, odnosno Sandro Sukno, dok će Aleksandar Ivović nastupati samo u evropskim mečevima.

Pre godinu dana Filipović je u intervjuu rekao da mu više odgovara da igra sve utakmice, a ne samo u Ligi šampiona:

– Najviše bih voleo da igram prvenstvo i Ligu šampiona, jer se najbolje osećam kada igram stalno, a ne kada se pripremam da na mesec dana odigram jedan meč. Ne mogu svaki put da pogodim formu, a ni treneri nisu mogli da nas dovedu u najbolje moguće stanje pred sve te utakmice, jer smo se psihički mnogo više trošili kada igramo ređe.

Filipović je za italijanski klub nastupao najpre od 2009. do 2012. godine, a potom se, posle dve sezone u Radničkom iz Kragujevca, vratio u klub 2014. godine. Odigrao je 98 zvaničnih takmičarskih mečeva i postigao 174 pogotka.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu