Pro Reko sigurno do 10. pobede u Ligi šampiona

17-03-2019

Italijanski Pro Reko stigao je do 10. pobede u Ligi šampiona, pošto je u petak pobedio na svom bazenu špansku Barselonetu rezultatom 8:3. Posle vođstva gostiju, Pro Reko je serijom 4:0 preokrenuo i u nastavku je održavao dva do tri gola prednosti predvođen Filipom Filipovićem i Aleksandrom Ivovićem, da bi u poslednjoj četvrtini dva puta mrežu zatresao i Dušan Mandić. Pro Reko je tako zadržao maksimalan učinak četiri kola pre kraja grupne faze.

Nisu domaći na najbolji način ušli u duel, dok su Španci prvu priliku sa igračem više, sredinom prvog perioda, iskoristili i preko Blai Maljaraha poveli 1:0. Nešto kasnije je Felipe Perone promašio peterac, a kazna je stigla u završnici, kada je Mateo Aikardi poravnao na 1:1.

Mreže su mirovale i u prvim minutima drugog perioda, da bi tada sa igračem više Filip Filipović, pogodio, a zatim su na 4:1 povisili Džozef Kajes i Aleksandar Ivović. Ipak, Alberto Munariz je smanjio u poslednjim sekundama prvog poluvremena i na odmor se otišlo sa rezultatom 4:2.

Pro Reko je kontrolisao rezultat i u nastavku. Filipović je početkom treće četvrtine pogodio za 5:2, Alvaro Granados je ubrzo smanjio, da bi Ivović svojim drugim golom vratio domaćoj ekipi „+3“. Nije bilo opuštanja u timu Ratka Rudića, a pobedu je sa dva pogotka potvrdio Dušan Mandić, koji je tako postavio konačnih 8:3.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu