Pro Reko ubedljiv protiv Sabadelja u Španiji

27-02-2018

U prvoj utakmici devetog kola Lige šampiona, Pro Reko je kao gost pobedio španski Sabadelj sa ubedljivih 18:9 i tako uvećao bodovnu prednost u odnosu na Eger, koji sada ima osam bodova manje, kao i meč manje.

Kao i u prvoj utakmici protiv Sabadelja, kada je rezultat bio 13:5, Pro Reko je bez većih problema stigao do trijumfa. Španci su dobro parirali samo u prvih osam minuta, kada su dva puta imali minimalnu prednost. Međutim, u poslednjih 90 sekundi prvog perioda Mišel Bodegas je sa dva gola doneo preokret Pro Reku. Odmah na startu druge četvrtine seriju je nastavio Lorenco Bruni. Španski predstavnik je zatim, samo na kratko, prekinuo nalet gostiju, koji su do kraja prvog poluvremena još četiri puta zatresli mrežu, poveli sa 8:3 i tako najavili novu pobedu.

Sabadelj je u drugom poluvremenu nekoliko puta stizao na tri gola zaostatka, ali su Frančesko Di Fulvio, Filip Filipović i Gonzalo Ečenike sva tri puta odbili taj nalet, pa se u odlučujućih osam minuta ušlo sa rezultatom 12:8. Tada je Pro Reko nastavio da rešeta protivničku mrežu i na kraju je ostvario ubedljiv trijumf.

Aleksandar Ivović, Di Fulvio i Ečenike bili su najefikasniji, sa po tri gola, dok su Filipović i Bodegas dodali po dva.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu