Pro Reko ubedljiv u Budimpešti za 12. pobedu u Ligi šampiona

13-04-2019

Italijanski Pro Reko ostvario je novu ubedljivu pobedu u Ligi šampiona, u kojoj ima skor od 12 pobeda u isto toliko mečeva. U 12. kolu Pro Reko je u Budimpešti pobedio šampiona Mađarske, Ferencvaroš, sa sigurnih 13:7. 

Međutim, početak meča nije mogao da nagovesti ubedljiv trijumf gostiju. Naime, Ferencvaroš je odlično koristio igrače više i posle pet i po minuta vodio je 4:1. Ipak, gosti su u poslednja dva minuta prvog perioda preko Aleksandra Ivovića, Dušana Mandića i Nikše Dobuda uspeli da stignu do izjednačenja od 4:4.

U istom ritmu tim Ratka Rudića je nastavio i u drugom periodu. Ivović je doneo prvo vođstvo Pro Reku, zatim je Filip Filipović iz peterca bio precizan, a na 8:4 su povisili Mandić i Džozef Kajes. Marton Vamoš je prekinuo seriju gostiju od 7:0, ali je Kajes još jednom bio precizan za 9:5 na poluvremenu.

Mreže su uglavnom mirovale u trećoj četvrtini, ali je sredinom tog perioda Gonzalo Ečenike povisio na 10:5. Pro Reko je u poslednjih osam minuta održavao prednost. Za domaće je dva gola postigao Silard Janšik, dok su na drugoj strani mrežu zatresi Filipović, Dobud i Nikolo Figari za konačnih 13:7.

Kod pobednika su po dva pogotka postigli Mandić, Dobud, Filipović, Ivović i Kajes.

Ferencvaroš – Pro Reko 7:13 (4:4, 1:5, 0:1, 2:3)

Ferencvaroš: Gardoni, Sedlmajer 1, Kalaj 1, Pohl, Vamoš 1, Nemet, Nikić, Jakšić, Janger 1, Varga 1, Janšik 2, Gor-Nađ, Vogel.

Pro Reko: Masaro, Di Fulvio, Mandić 2, Bukić, Rencuto, Veloto, Dobud 2, Ečenike 1, Figari 1, Filipović 2, Ivović 2, Kajes 2, Bijač.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu