Pro Reko završio trodnevne pripreme za Ligu šampiona

14-10-2015

Danas je na bazenu u Soriju završen trodnevni turnir, na kojem su učestvovali Pro Reko, Olimpijakos i selekcije Italije i Nemačke. Mečevi su odigrani u sklopu priprema za najjače evropsko takmičenje, koje počinje 28. oktobra.

U ponedeljak su se sastale dve ekipe koje će i u ovoj sezoni igrati u Ligi šampiona, Pro Reko i Olimpijakos, a slavio je italijanski klub sa 13:10. Aktuelnog šampiona Evrope do trijumfa su predvodili srpski reprezentativci, Duško Pijetlović i Filip Filipović sa po pet golova. U meču između Italije i Nemačke, slavila je domaća reprezentacija sa 13:8.

U utorak je reprezentacija Italije, za koju su igrali i neki vaterpolisti Pro Reka, pobedila domaći klub sa 14:10, a istakli su se upravo igrači italijanskog šampiona. Mateo Aikardi je šest puta zatresao mrežu, a Mikael Bodegas četiri. U sastavu Pro Reka prednjačili su Dušan Mandić sa tri, odnosno Sandro Sukno sa dva pogotka, dok su Pijetlović i Filipović postigli po jedan. U drugom meču koji je odigran u utorak Olimpijakos je savladao Nemačku sa 14:10.

Turnir je završen utakmicom između Pro Reka i reprezentacije Nemačke, koju su domaći lako pobedili sa 18:10. Ponovo je srpski centar Pijetlović bio raspoložen, pošto je postigao šest golova. Po dva puta u strelce su se upisali Filipović, Prlainović, Ivović i Sukno. Olimpijakos i Italija su remizirali 9:9.

Pro Reko i Olimpijakos će već u petak odigrati novu utakmicu, na Memorijalnom turniru “Antonio Ferro”.

Rezultati

Pro Reko – Olimpijakos 13:10
Italija – Nemačka 13:8

Olimpijakos – Nemačka 14:8
Pro Reko – Italija 10:14

Pro Reko – Nemačka 18:10
Olimpijakos – Italija 9:9

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu