Reprezentacija se okupila u Košutnjaku, Filipović se uželeo saigrača

14-11-2016

Srpski vaterpolisti okupili su se jutros na bazenu Zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku i odradili su prvi zajednički trening posle osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Riju. Reprezentacija se u utorak od 17 sati i 30 minuta sastaje u Kragujevcu sa selekcijom Rumunije, u prvom kolu Svetske lige.

Selektor Dejan Savić još ranije je odredio spisak igrača a u odnosu na tim iz Rija, protiv Rumunije neće igrati Živko Gocić i Slobodan Nikić, koji su završili reprezentativnu karijeru, kao i Andrije Prlainovića, odnosno Nikole Jakšića, koji su bolesni.

Filip Filipović je u Košutnjaku rekao da se uželeo saigrača.

– Iskreno, najviše sam se uželeo svojih saigrača i ekipe. Lep je osećaj vratiti se u svoj gradi i malo provesti vreme sa saigračima, a pre svega sa prijateljima. Imamo priliku da se predstavimo publici u Kragujevcu. Pričaju da je Svetska liga takmičenje koje svi igraju, a Srbija osvaja. Sa istim očekivanjima i željama idemo u novu sezonu. U malo izmenjenom sastavu, ali su ciljevi ostali isti kao i prošle godine – kazao je Filipović i potom najavio prvi meč Svetske lige.

– Ekipu Rumunije za sada ne poznajemo, pa nemamo neka očekivanja. Znamo da su promenili dosta igrača, a u kom će sastavu nastupiti smatram da nije bitno. Mislim da ni sam protivnik nije bitan, jer ćemo prvi put posle Olimpijskih igara igrati u našoj zemlji. Olimpijski šampioni će turneju početi baš u Kragujevcu, a meni je velika čast i zadovoljstvo jer sam tamo proveo dve sjajne godine.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!