Šampion deklasirao i Napoli

21-04-2018

Italijanski šampion, Pro Reko, nastavio je da ređa pobede u domaćem prvenstvu. U 22. kolu ekipa trenera Vladimira Vujasinovića na svom bazenu pobedila je Napoli sa ubedljivih 20:6.

Gosti su parirali samo u prvom poluvremenu, kada je bilo 8:5, dok je Pro Reko u druge dve četvrtine bio mnogo bolji i konstantno je uvećavao razliku.

Već u prva dva minuta Pro Reko je poveo 3:0 i „+3“ je održavao do samog kraja prvog perioda, kada je Boreli u završnici smanjio na 5:3. Na početku druge četvrtine Napoli je prišao na gol zaostatka, ali su potom Filip Filipović i Frančesko Di Fulvio vratili sigurnu razliku svojoj ekipi (7:4).

U drugom poluvremenu Pro Reko je konstantno tresao mrežu rivala i razlika je samo rasla, do konačnih 20:6.

Kod pobednika se samo Nikolo Figari nije upisao u strelce, a najefikasniji su bili Di Fulvio, Đakopo Alesijani, Mateo Aikardi i Nikolo Gito, sa po tri gola.

Pro Reko – Napoli 20:6 (5:3, 3:2, 6:1, 6:0)

Pro Reko: Tempesti, Di Fulvio 3, Alesijani 3, Bruni 1, Molina 1, Bodegas 1, Ivović 1, Kalonja 2, Figari, Filipović 1, Aikardi 3, Gito 3, Volarević.

Napoli: Rosa, Buonokore, Del Baso, Konfuorto, Đorđeta, Di Martire, Kampopano 2, Lapenja, Veloto 1, Boreli 2, Esposito, Vasalo.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu