Šampion u poslednjih osam minuta slomio otpor Boljaska

22-02-2017

Italijanski šampion nastavio je da ređa pobeda na domaćoj sceni. U 16. kolu prvenstva Pro Reko je na gostovanju savladao Boljasko rezultatom 15:8, a interesantno je da je veliki favorit tek u poslednjih osam minuta otklonio sve dileme oko pitanja pobednika.

Posle odličnog početka i vođstva od 4:0, usledila je identična serija domaćeg tima, te je sredinom drugog perioda bilo nerešeno, 4:4. Takvom serijom protiv Pro Reka ove sezone verovatno ne može nijedna ekipa da se pohvali, ali to je uspelo igračima Boljaska. Petro Filjoli je doneo novu prednost gostima, a na poluvreme se, ipak, otišlo sa izjednačenih 5:5, pošto je ubrzo Divković poravnao.

I u drugom poluvremenu igralo se gol za gol, a tek u završnici treće deonice Pro Reko je ponovo stekao dva gola viška (8:6). Novom serijom u četvrtoj četvrtini šampion je slomio otpor domaćeg tima i stigao je do novog trijumfa.

Najefikasniji su bili Argentinac Gonzalo Ečenike i Petro Filjoli sa po tri gola, a po dva su dodali Andrea Fondeli, Sandro Sukno i Lorenco Bruni.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu