Šampionski start Pro Reka u Ligi šampiona

28-10-2015

Vaterpolisti Pro Reka započeli su takmičenje u Ligi šampiona onako kako se i očekivalo – šampionski. U prvom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja prvak Evrope pobedio je na svom bazenu turski Galatasaraj sa 15:4 (4:0, 6:2, 3:0, 2:2). Već na poluvremenu, kada je na semaforu stajao rezultat 10:1, sve je bilo jasno.

Od početka utakmice domaći igrači su rešetali mrežu koju je čuvao Miloš Šćepanović. Ređali su se u prvih osam minuta golovi Aleksandra Ivovića (dva), Andrije Prlainovića i Mikaela Bodegasa, pa je već tada bilo 4:0 za domaće. Drugu četvrtinu pogotkom je otvorio Filip Filipović, da bi zatim srpski reprezentativac Slobodan Nikić prekinuo seriju šampiona Evrope. Uzvratili su Duško Pijetlović i Prlainović, a seriju su nastavili Sandro Sukno, Frančesko Di Fulvio i Filipović iz peterca. Mlađan Janović je 50 sekundi pre kraja prvog poluvremena zatresao mrežu, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 10:2 u korist domaće ekipe.

U trećoj četvrtini Pro Reko je uvećao prednost, pošto su precizni bili Pijetlović, Sukno i Di Fulvio, da bi u poslednjih osam minuta šampion samo održavao veliku prednost. Prlainović i Di Fulvio bili su najefikasniji sa po tri pogotka, dok su po dva puta mrežu zatresli Filipović, Ivović, Sukno i Pijetlović.

U sledećem kou Lige šampiona Pro Reko će se sastati sa Partizanom.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!