Savić i Filipović očekuju spektakl protiv Hrvatske u Nišu

10-12-2018

Derbi trećeg kola Evropa kupa igra se u Nišu od 17 sati i 30 minuta, kada se sastaju Srbija i Hrvatske. U petoj međusobnoj utakmici u ovoj godini aktuelni šampioni Evrope dočekuju svetske prvake. Hrvatska je dva puta slavila u Evropa kupu, Srbija je bila bolja u daleko važnijem susretu u polufinalu Evropskog prvenstva, dok je u Berlinu u Svetskom kupu bilo nerešeno.

Tim povodom, danas je održana konferencija za novinare, na kojoj su govorili Dejan Savić i Filip Filipović.

– Izuzetan je značaj ne zbog rezultata vec će biti vatreno jer u poslednje četiri godine razna finala i polufinala smo odigrali. Imam sastav od 15 igrača a odrediću pred utakmicu 13. Biće izuzetna utakmica. Obe selekcije su željne igranja kao nacionalnih selekcija. Nišlije na bazenu i Srbija će moći da uživaju u predstavi. Ruminija je autsajder i ovo je borba za prvo mesto. Nije ono toliko bitno, zna se da u četvrtfinalu idemo sa grupom u kojoj su Grci i Španci. Ovo je uvod u Svetsku ligu koja je bitna zbog vize za Igre i svaka ekipa će već tada pokušati da je ostvari. Rovit je Ćuk, Hrvati su bez Bijača i Buljubašića a svi ostali su tu. Naša strategija je da igramo širom Srbije i svuda su bazeni bili ispunjeni do poslednjeg mesta. Očekujem da tako bude i u Nišu i da atmosfera bude sjajna. Hrvatska je svetski prvak i to dovoljno govori o njihovoj snazi – rekao je Savić.

Filip Filipović je istakao:

– Spektakl je u najavi. Nišlije su to i zaslužili jer su toliko puta bili sjajni domaćini na našim utakmicama i stvaralu su najbolju atniosferiu. Pozivam ih da da prisistvuju nečemu sto nisu do sada imali priliku da gledaju. Najjači su sastavi u oba tima i biće zanimljivo. Pravi je trneutak za proveru forme, da vidimo koliko smo ukomponovani jer nismo svi na istom nivou, ali znamo kako se igra za reprezentaciju – rekao je kapiten o dodao:

– Imamo odlične odnose sa Hrvatima do ulaska u bazen. Razumemo se, družimo van igre. Ali kada se igra ne štedimo se i zato ponavljam, biće spektakl – zaključio je Filipović.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!