Solnok ubedljiv protiv Barselone

15-11-2020

U poslednjem susretu na kvalifikacionom turniru Lige šampiona u Sirakuzi, vaterpolisti Solnoka pobedili su špansku Barselonu 14:6 u dueli za treće mesto u grupi A. Ekipa Živka Gocića uspela je da se podigne posle nerešenog rezultata sa ekipom Mladosti i ubedljivim rezultatom je savladala španskog predstavnika.

Barselona je povela 1:0, ali je potom Solnok preokrenuo i posle osam minuta je bilo 4:1. Isto je bilo i u drugom periodu. Španci su smanjili na 4:2, a potom je Filip Filipović pokrenuo novu seriju od četiri gola, za ubedljivih 8:2 na poluvremenu.

Solnok je diktirao ritam utakmice, strpljivom igrom je čuvao veliku razliku, a Barselona je sredinom četvrtog perioda prišla na 10:5. Međutim, sa tri gola Daniela Anđala mađarski tim se ponovo rezultatski odvojio, a tačku na utakmicu je stavio Radomir Drašović golom u poslednjoj sekundi, za konačnih 14:6.

Najefikasniji su bili Filipović, Anđal i Akoš Konarik sa po tri gola, dok je isti učinak imao igrač Barselone, Adrian Delgado.

Gocićev tim će takmičenje nastaviti u Kupu Evrope, a žreb će se održati u utorak.

Barselona – Solnok 6:14 (1:4, 1:4, 1:1, 3:5)

Barselona: Aguir, Vals, Van Den Burg, Pauer, Flores, Durik 1, Esteljer 1, Goma, Delgado 3, Estranji 1, Tahulj, Ramon.

Solnok: V. Nađ, Anđal 3, Šegalmi, Šomolj, A. Nađ 2,Pijetlović, Janšik, Kovač 1, Konarik 3, Filipović 3, Drašović 1, Teleki, Banjai.

Povezane vesti

Filip Filipović Olimpijakos

Filip Filipović novi igrač Olimpijakosa

Gocić, Drašović, Filipović, Pijetlović

Filip Filipović i Solnok osvojili Kup Evrope

Vaterpolisti Solnoka

Solnok ubedljiv protiv Zvezde, finale Kupa Evrope je blizu