Spektakl u Sidneju, Filipović i Pijetlović predstavljaju Srbiju

08-03-2017

U četvrtak će u Sidneju, u spektakularnom ambijentu na bazenu pored Bondi plaže, po šesti put biti odigran egzibicioni meč u okviru događaja “Water Polo by the Sea”. Od osam sati i 30 minuta ujutru, po srpskom vremenu, sastaju se reprezentacija Australije i All-star tim, za koji će po drugi put igrati Filip Filipović. Pokretač ovog događaja je nekadašnji reprezentativac Australije, Tomas Valan, koji je četiri puta učestvovao na Olimpijskim igrama. Ideja celog turnira je da se vaterpolo sport približi navijačima.

Ove godine za All-Star ekipu igraće i srpski reprezentativci Filip Filipović i Duško Pijetlović, kao i njihov saigrač iz Pro Reka, Giljermo Molina, odnosno sportski direktor kluba, Mauricio Felugo.

Filipović je u Australiji igrao pre dve godine, a pred put u Australiju je rekao:

– Imamo sjajnu saradnju sa Tomasom Valanom, organizatorom ovog, sada već prestižnog turnira – Water Polo by the Sea. To je jedna utakmica, ali njoj prethodi nekoliko dešavanja koja se organizuju pre samog meča. Taj koncept se meni sviđa i podržavam ga, jer je to način na koji treba prići organizaciji vaterpolo mečeva. Došao sam da još jednom podržim njegovu ideju i svojim nastupom da se potrudim da utakmica bude što atraktivnija i kvalitetnija. Iako je rezultat u drugom planu, igraćemo sa reprezentacijom Australije, pa će to biti prava prilika da vidim i nove momke koji su ušli u ovaj olimpijski ciklus – kazao je Filipović.

Srpski reprezentativci iz Pro Reka su se tokom prethodnih nekoliko dana družili sa navijačima i davali autograme.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu