Srbija bez sedmorice najiskusnijih na Svetskom prvenstvu

28-06-2019

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u julu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji bez sedmorice najiskusnijih igrača. To je odluka koju su zajednički doneli selektor Dejan Savić i igrači, koji su prethodno osvojili zlato u Svetskoj ligi i tako izborili plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Srbija će na SP igrati bez Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Gojka i Duška Pijetlovića, Milana Aleksića i Stefana i Branislava Mitrovića.

Savić je posle večerašnjeg treninga odredio je spisak od 14 igrača koji će nastaviti pripreme za Svetsko prvenstvo, koje se u julu igra u Južnoj Koreji.

Na proširenom spisku su: Dimitrije Rističević (bez kluba) Lazar Dobožanov (Radnički), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Strahinja Rašović (Eger), Nemanja Vico (Triestina), Đorđe Lazić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Dedović (Špandau), Miloš Ćuk (Mladost), Ognjen Stojanović (Miškolc), Sava Randjelović (OSC) i Veljko Tankosić (Crvena zvezda).

– Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svetsku ligu. Za nas je Boegrad bio cilj sezone. Ispunili smo i sada možemo mnogo lakše da se pripremamo za Tokio. Niz godina a posebno u poslednje dve naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu. Zato sam odlučio da sada pauzraju a da šansu konano dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu posle Tokija. Time za razliku od prethodnog perioda ispunjavamo našu strategiju – rekao je Savić.

Reprezentacija će biti kompletna u ponedeljak kada stignu Mandić i Ćuk.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu