Srbija bolja od Crne Gore, Filipović u poslednjem napadu pogodio za pobedu

27-06-2018

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je startovala na Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni.

Srpski vaterpolisti u prvom kolu pobedili su Crnu Goru rezultatom 6:5, a gol za pobedu postigao je Filip Filipović 27 sekundi pre kraja meča. Ova pobeda mogla bi Srbiji da donese prvo mesto u grupi, pošto će selekcija Dejana Savića u četvrtak i petak igrati protiv Francuske i Portugala.

U utakmici sa malo golova Crnogorci su vodili 2:1 na poluvremenu, da bi Srbija preokrenula do kraja treće četvrtine i povela 4:3. Srpski vaterpolisti su održavali gol prednosti, sa nerešenih 5:5 se ušlo u poslednji minut, a tada je Filipović zatresao mrežu za pobedu.

U strelce su se po dva puta upisali Strahinja Rašović i Dušan Mandić, dok su Filipović i Duško Pijetlović po jednom bili precizni.

Srbija u četvrtak od 14:20 igra sa Francuskom, koja je danas pobedila Portugal 13:8.

Srbija – Crna Gora 6:5 (1:1, 0:1, 3:1, 2:2)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 1, Ubović, Aleksić , Jakšić, Filipović 1, S. Rašović 2, S. Mitrović, B. Mitrović. Selektor: Savić.

CRNA GORA: Kandić, Brguljan, Sarić, Petković 1, Đ. Radović 2, A. Radović, Drašković, Đurćić, Popadić 1, Klikovac 1, Čučković, Murišić, Šćepanović. Selektor: Gojković.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu