Srbija dočekala evropske šampione

30-07-2018

Vaterpolo reprezentacije Srbije u subotu je po četvrti put u nizu osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, a tim povodom organizovan je doček ispred Starog dvora u Beogradu.

U večernjim časovima vaterpolisti su izašli na balkon, gde je pozdravilo više hiljada navijača. Redom su izlazili članovi stručnog štaba, selektor Dejan Savić i igrači. Poslednji je izašao kapiten, Filip Filipović, koji je nosio trofej, a upravo se on prvi obratio navijačima.

– Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo. Pre svega da se zahvalimo i poklonimo ovim momcima i stručnom štabu, ovim divnim ljudima, koji su zaslužni za ovaj trijumf – rekao je Filipović i dodao:

– Hvala svima što ste došli večeras. Obećavam da ćemo dati sve od sebe da se vidimo, ako bog da, još koji put – rekao je kapiten Srbije, a odgovorili su i navijači:

– Sad si uz’o trofej Filipe, Filipe

Filipović se zahvalio državi i ljudima koji prate i veruju u reprezentaciju.

– Mislim da su se upravo danas stvorili uslovi da svaka postavljena granica bude pomerena unapred. Hvala državi, hvala ljudima koji nas prate i veruju u nas svih ovih godina. Eto, uspeli smo da pokažemo da i u ovoj kvazi rekonstrukciji ekipe možemo da napravimo uspehe. Nadamo se i u Tokiju jednoj od medalja, mada je veliki izazov. Mi uglavnom pričamo u vodi, ali sada izražavamo zahvalnost celoj naciji.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!