Srbija pobedila Ameriku i plasirala se u polufinale

07-08-2015

Srpska vaterpolo reprezentacija pobedila je Ameriku 12:7 i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, gde će se sastati sa Italijom, koja je trijumfovala protiv Mađarske 8:7.

Izabranici selektora Dejana Udovičića odlično su počeli i vodili su sa 2:0. Usledila su četiri gola naše reprezentacije, koja je na kraju prve četvrtine vodila 4:2. U nastavku je Srbija održavala dva do tri gola prednosti, a u poslednjih osam minuta uspela je i da uveća razliku.

Duško Pijetlović je bio najraspoloženiji sa četiri pogotka. Dva su postigli Dušan Mandić i Slobodan Nikić, a po jedan Živko Gocić, Milan Aleksić, Filip Filipović i Andrija Prlainović.

Srbija – Amerika 12:7 (4:2, 3:3, 2:1, 3:1)

Otvoreni bazen Dvorca vodenih sportova. Sudije: Buč (Španija) i Periš ( Hrvatska). Igrač više: Srbija 8 (4), SAD 12 (4). Peterci: SAD 1 (0).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 4, Nikić 2, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 1, S. Mitrović, B. Mitrović. Selektor: Savić.

Amerika: Mozes, Vavić, Obert, Kimbel, Rels, Kupido 1, Samjuels 1, Azevedo 1, Boven 1, Bonani 2, Smit 1, Man, Baron. Selektor: Udovičić.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!