Srbija protiv Grčke, Crne Gore i Južne Koreje na SP, Filipović zadovoljan grupom

07-04-2019

Žrebom u Zagrebu danas su određeni sastavi grupa za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, koje se igra u julu ove godine.

Srpski vaterpolisti biće u jakoj grupi A, u kojoj su još Crna Gora, Grčka i domaća Južna Koreja. Za vaterpoliste takmičenje počinje 15.  jula utakmicom protiv Crne Gore. Dva dana kasnije Srbija će igrati sa Južnom Korejom, a 19. jula protivnik je Grčka.

U grupi B su Hrvatska, SAD, Kazahstan i Australija. Grupu C čine Južna Afrika, Novi Zeland, Španija i Mađarska, dok će u grupi D igrati Brazil, Nemačka, Italija i Japan.

Četiri prvoplasirane selekcije će obezbediti direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati u osmini finala. Ukoliko bude druga ili treća Srbija će igrati 21. jula sa ekipom drugom ili trećom ekipom iz B grupe.

Zanimljiv žreb sa dva jaka protivnika. U svakom slučaju kako god bilo u grupi ono pravo počinje od nastavka takmičenja gde nas opet čekaju kvalitetni protivnici – rekao je selektor Dejan Savić.

Kapiten Filip Filipović je rekao:

Dopada mi se sastav grupe, više volim jake utakmice. Posle toga je sve otvoreno, prvo da vidimo kako ćemo da prodjemo sa Crnogorcima i Grcima. U svakom slučaju očekuje nas težak posao.

Andrija Prlainović je istakao:

Naš cilj treba da bude jedno od prva dva mesta u grupi. Od četvrtfinala sve počinje i za tu utakmicu moramo da budemo spremni i dobro je što ćemo imati dva kvalitetna sastava na startu takmičenja.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!