Srbija protiv Grčke, Crne Gore i Južne Koreje na SP, Filipović zadovoljan grupom

07-04-2019

Žrebom u Zagrebu danas su određeni sastavi grupa za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, koje se igra u julu ove godine.

Srpski vaterpolisti biće u jakoj grupi A, u kojoj su još Crna Gora, Grčka i domaća Južna Koreja. Za vaterpoliste takmičenje počinje 15.  jula utakmicom protiv Crne Gore. Dva dana kasnije Srbija će igrati sa Južnom Korejom, a 19. jula protivnik je Grčka.

U grupi B su Hrvatska, SAD, Kazahstan i Australija. Grupu C čine Južna Afrika, Novi Zeland, Španija i Mađarska, dok će u grupi D igrati Brazil, Nemačka, Italija i Japan.

Četiri prvoplasirane selekcije će obezbediti direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati u osmini finala. Ukoliko bude druga ili treća Srbija će igrati 21. jula sa ekipom drugom ili trećom ekipom iz B grupe.

Zanimljiv žreb sa dva jaka protivnika. U svakom slučaju kako god bilo u grupi ono pravo počinje od nastavka takmičenja gde nas opet čekaju kvalitetni protivnici – rekao je selektor Dejan Savić.

Kapiten Filip Filipović je rekao:

Dopada mi se sastav grupe, više volim jake utakmice. Posle toga je sve otvoreno, prvo da vidimo kako ćemo da prodjemo sa Crnogorcima i Grcima. U svakom slučaju očekuje nas težak posao.

Andrija Prlainović je istakao:

Naš cilj treba da bude jedno od prva dva mesta u grupi. Od četvrtfinala sve počinje i za tu utakmicu moramo da budemo spremni i dobro je što ćemo imati dva kvalitetna sastava na startu takmičenja.

Povezane vesti

Filip Filipović i Živko Gocić, Solnok 2020.

Solnok deklasirao Miškolc i Seged, efikasni srpski igrači

Vaterpolo, Srbija - Hrvatska

Svetska liga ima novi model, Srbija brani zlato iz Beograda

Filip Filipovic Balkanskom ulicom

Filip Filipović gost u emisiji „Balkanskom ulicom“ (VIDEO)