Srbija protiv Holandije, Rusije i Rumunije na EP u Budimpešti

22-10-2019

Vaterpolo reprezentacija Srbije dobila je protivnike u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, koje se igra od 14. do 26. januara u Budimpešti.

Srpski vaterpolisti, šampioni Evrope iz 2012, 2014, 2016. i 2018. godine, igraće u grupi B sa Holandijom, Rusijom i Rumunijom, a u prvom susretu, 14. januara, protivnik će biti Rusija. Dva dana kasnije igraće sa Rumunijom, a potom, 18. januara sa Holandijom.

Interesantno je da će vaterpolisti biti u sličnoj grupi kao na EP u Barseloni, gde su igrati sa Rumunijom i Rusijom, a sada će umesto Slovačke tu biti Holandija.

– Možda bi bilo bolje da je neko od jačih sastava bio u našoj grupi. Sa druge strane sve tri reprezentacije pokazuju napredak i neće biti baš jednostavno. Zna se naš put iz meča u meč i onda od četvrtfinala počinje pravi deo prvenstva i za to moramo da se spremimo – rekao je selektor Dejan Savić.

Na Evropskom prvenstvu igraće i srpske vaterpolistkinje, pošto su obezbedile plasman zahvaljujući ubedljivoj pobedi protiv Češke od 25:6. Za četiri dana u Beogradu se igra revanš, ali je već sada poznato da će u grupi sa Mađarskom, Grčkom i Rusijom biti i selekcija Srbije, kao i bolje reprezentacije iz duela Slovačke i Turske, odnosno Portugala i Hrvatske.

Vaterpolo Evropsko prvenstvo u Budimpešti 2020.

Grupa A: Nemačka, Slovačka, Crna Gora i Hrvatska.
Grupa B: Rumunija, Rusija, SRBIJA i Holandija.
Grupa C: Malta, Turska, Španija i Mađarska.
Grupa D: Francuska, Italija, Gruzija i Grčka.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!