Srbija se u Budvi sastaje sa Crnom Gorom

30-11-2015

Vaterpolo reprezentacija Srbije u utorak od 18 časova sastaje se sa selekcijom Crne Gore u Budvi, u utakmici trećeg kola Svetske lige. Srpski vaterpolisti u prethodne dve utakmice bili su bolji od Francuske i Španije, pa ovaj meč dočekuju sa prve pozicije. Rivali se odlično poznaju, a problem i kod jedne i kod druge reprezentacije je to što veliki broj igrača igra u stranim klubovima.

Selektor Srbije Dejan Savić pohvalio je domaću selekciju.

– Skup velikih igrača u svetu vaterpola. Novi selektor, ogroman motiv. Sastaju se iste škole vaterpola. Mi možda nismo utrenirani koliko bi voleli ali su nam 14 igrača u inostranim klubovima. Srećom odlično se poznajemo i moći ćemo da odigramo i na svežinu. Voleli bi i jedni i drugi na završni turnir Svetske lige jer bi to bila prava priprema za Olimpijske igre – rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Za meč u Budvi u prodaji je 600 karata, a interesovanje je veliko pošto Srbija prvi put igra zvaničnu utakmicu u Crnoj Gori protiv domaće reprezentacije. Početak je zakazan za 18 časova, a utakmicu će u direktnom prenosu emitovati RTS.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu