Srbija sigurna protiv SAD u drugom pripremnom meču

21-12-2019

Vaterpolo reprezentacija Srbije u noći između petka i subote odigrala je drugi pripremni meč u Sjedinjenim Američkim Državama, a posle poraza u prvom meču, u drugoj utakmici je u Torensu savladala selekciju Dejana Udovičića sa sigurnih 16:11. U drugom susretu Srbija je igrala bez Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića…

Poslednji, treći susret, igra se u noći između nedelje i ponedeljka, a 25. decembra srpski vaterpolisti se vraćaju u Beograd, gde ih do kraja godine očekuje i susret sa Hrvatskom, u okviru Svetske lige.

Domaćin je u prvoj četvrtini dva puta imao minimalnu prednost ali su Miloš Ćuk (2) i Nikola Dedović preokrenuli rezultat. Nastavak je doneo bolju igru naše reprezentacije. Dva puta su još Amerikanci izjednačili ali je odlični Dušan Mandić obezbedio minimalnu prednost pred drugo poluvreme.

Od treće četvrtine sve je bilo bolje. Iako gotovo da nisu imali igrača više u bazenu srpski strelci su se razigrali. Domaćin je uspeo još da se približi na 7:8 i to je od njega bilo sve. Do kraja četvrtine bilo je 10:8 a u završnih osam minuta prednost se popela na pet golova.

U poslednja dva minuta zbog velikog broja isključenih igrača u polje ušao i Branislav Mitrović, koji je postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju, što je izazvalo ovacije na tribinama i na klupi reprezentacije Srbije.

SAD – Srbija 11:16 (2:3, 2:2, 4:5, 3:6)

Torens. Igrač više: SAD 12 (3), Srbija 5 (1), Dva igrača više: SAD 2 (1). Peterci: SAD 2 (0), Srbija 1 (1).

SAD: Tarner, Hoper 2, Stevenson 1, Obert, Halok 2, Kupido, Abramson 1, Vudhed, Boven 4, Farmer, Smit, Irving 1, Holand. Selektor: Udovičić.

SRBIJA: Živojinović, Mandić 5, V. Rašović 1, Ranđelović 1, Ćuk 2, Dedović 2, Subotić, Jakšić 2, S.Rašović 1, Gogov 1, S.Mitrović, B. Mitrović 1.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu