Srbija ubedljiva protiv Malte na početku Evropa kupa

15-02-2018

Srpski vaterpolisti pobedili su Maltu 17:3 (4:0, 5:1, 5:1, 3:1), u prvom kolu prve faze Evropa kupa.

Reprezentacija Srbije na početku turnira u Splitu imala je lak zadatak, pa je razlika konstantno rasla. Na poluvremenu je bilo 9:1 i ekipa selektora Dejana Savića je u nastavku lako privela meč kraju.

Srpski vaterpolisti na startu turnira u Splitu imali su lak zadatak i sa ubedljivih 17:3 su pobedili Maltu. Već na poluvremenu je bilo 9:1 za ekipu selektora Dejana Savića, koja je rutinski stigla do pobede.

Vaterpolisti su pre meča sa Maltom odradili naporan plivački trening, a posle pet i po minuta igre Miloš Ćuk je postigao prvi gol, kako na meču, tako i u istoriji ovog takmičenja. U preostala dva i po minuta mrežu Maltežana zatresli su još Strahinja Rašović, Dušan Mandić i Radomir Drašović. Centar Partizana, Đorđe Lazić, dva puta je obezbedio igrača više, ali nije bilo realizacije.

Kuzin je bio prvi strelac za Maltu, a potom su redom pogađali Filip Filipović, Duško Pijetlović, Miloš Ćuk, Lazić i Ognjen Stojanović. U trećoj četvrtini bilo je sve isto. Kuzin je pogodio za Maltežane, a zatim su mrežu rešetali Nikola Jakšić, Lazić dva puta, Ćuk i Pijetlović. U poslednjih osam minuta po jedan gol su postigli Pijetlović, Viktor Rašović i Lazić, koji je bio najefikasniji na meču sa četiri gola. Plumpton je u finišu meča postavio konačnih 17:3.

Srbiju u petak očekuje znatno teži rival, pošto se sastaje sa Grčkom. Za subotu su zakazane dve utakmice, a protivnici su Holandija i Hrvatska.

Malta – Srbija 3:17 (0:4, 1:5, 1:5, 1:3)

Bazen Poljud. Sudije: Teksido (Španija), Marijaš (Mađarska). Igrač više: Malta 2 (0), Srbija 10 (7).

MALTA: Grišti, Buđeli, Galea, Da. Zemit, Abela, J. Zemit, S. Kamiljeri, J. Kamiljeri, Plumpton 1, Kuzin 2, Mici, De. Zemit. Tanti.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović 3, Lazić 4, Stojanović 1, Jakšić 1, Filipović 1, Drašović 1, S. Rašović 1, B. Mitrović.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu