Srpski vaterpolisti doputovali u Beograd

26-06-2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije u nedelju je u Rusiji po 11. put osvojila Svetsku ligu, a zlatni vaterpolisti danas su oko 14 časova doputovali u Beograd. Njih dočekali navijači i članovi porodice.

Na konferenciji za medije prisutnim novinarima se najpre obratio selektor Srbije, Dejan Savić, koji je rekao da je cilj ispunjen i da će nastaviti tamo gde su stali.

– Ispunili smo plan koji smo postavili pred Svetsku ligu. Igrači su dali maksimum, osvojili su još jedno zlato i čestitam im na tome. Sledi „osveženje“ i priprema za Svetsko prvenstvo. Znamo ciljeve i nastavićemo tamo gde smo stali – rekao je Savić i onda u šaljivom tonu odgovorio na pitanje da li su igrači imali pritisak.

– Baš me briga da li su imali pritisak, moraju da se dokazuju. Vrhunski igrači moraju da odgovore na stanje stresa – zaključio je selektor.

Filip Filipović je prvi put kao kapiten reprezentacije podigao trofej.

– Za neke je Svetska liga mozda nezanimljivo takmičenje, ali nama je privlačno. Nadam se da će svima biti interesantna i da ćemo nastaviti da je osvajamo – poručio je Filipović.

Njegov saigrač Andrija Prlainović kazao je da je napravljena prava uvertira za odbranu svetske titule u Budimpešti u julu.

– Bilo je veoma teško, šest utakmica za šest dana, neljudski uslovi, teško je pokazati maksimum zbog umora, zato smo i imali padove protiv SAD i Italije. Pokazali smo mentalnu snagu, jedinstvo i kvalitet da nadoknadimo zaostatak – istakao je Prlainović.

Srbija je juče u finalu Svetske lige savladala Italiju 10:9, za ukupno 11. pehar u tom takmičenju.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu