Srpski vaterpolisti kreću u odbranu zlata u Svetskoj ligi

19-06-2017

Srpski vaterpolisti u prvom kolu na finalnom turniru Svetske lige, u utorak od 15 sati i 40 minuta po srpskom vremenu, igraće protiv selekcije Kazahstana. U grupi su još Italija i Sjedinjene Američke Države.

Reprezentacija Srbije je navikla na naporan turnir, gde će u šest dana odigrati isto toliko mečeva, pošto je 10 puta osvajala zlato u ovom takmičenju.

– Uslovi su stvarno fantastični. Hotel je sjajan, a jedini problem je što je bazen na kome ćemo igrati utakmice udaljen 50 minuta vožnje od hotela. Za sada je sve u najboljem redu i sve misli su nam okrenute pripremi utakmice sa Kazahstanom – počeo je priču reprezentativac Srbije Miloš Ćuk i potom analizirao prvog rivala:

– Kazahstan je svakako najslabiji tim u grupi, ali sigurno nas očekuje teška utakmica. Tako je svaki put na otvaranju turnira dok se ne uđe u takmičarski ritam. Taj prvi meč na takmičenju sa sobom nosi posebnu težinu bez obzira na to ko je rival. Ipak, mi smo favoriti i idemo na pobedu.

Igrači su u nedelju na Savićem predlog prošetali po gradu zajedno sa stručnim štabom.

– Dobili smo par sati slobodno pa smo se prošetali po Crvenom trgu, slikali i ručali u Moskvi. Bio je lep dan i slobodno vreme smo iskoristili na najbolji moguć način da napunimo baterije pred naporan turnir – konstatovao je Ćuk.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!