Srpski vaterpolisti ponovo na okupu, Filipović: Početak nečeg novog

05-06-2017

Srpski vaterpolisti večeras su počeli pripreme za letnja takmičenja, odnosno Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo. Selektoru Dejanu Saviću javila su se 23 igrača, a na bazenu SC “Milan Gale Muškatirović” nisu trenirali Dušan Mandić i Strahinja Rašović.

Kapiten reprezentacije, Filip Filipović, rekao je da ekipa u nove izazove kreće bez pritiska.

– Ovo je početak nečeg novog. Sačekalo nas je dosta informacija, i pozitivnih i na žalost negativnih. Ali, šta da radimo. Krećemo bez pritiska, bez imperativa rezultata. Ova ekipa je to zaslužila. Videćemo i u kojem ćemo sastavu igrati – kaže Filipović.

loga kapitena za Filipa neće biti problem:

– Uvek smatram da sam samo deo ove sjajne ekipe odličnih ljudi. Probaću da se, osim nošenja zastavice, ne ističem baš previše. Imamo iskustvo, pomoći ćemo mladima da se uklope u sistem. Kada imate u ekipi takve igrače i ličnosti kao što su Prlainović, Pijetlović, Aleksić i drugi uloga, kapitena je lakša – završio je Filipović.

Saviću su se javili: G. Pijetlović, B. Mitrović, Dobožanov, Rističević, V. Rašović, Filipović, Aleksić, Ranđelović, Drašović, D. Pijetlović, Ubović, Toholj, Lazić, Stojanović, Prlainović, Vasić, S. Mitrović, Subotić, Jakšić, Ćuk i Vico, kao i povređeni Rašović i Mandić.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!