Srpski vaterpolisti ponovo na okupu, Filipović: Početak nečeg novog

05-06-2017

Srpski vaterpolisti večeras su počeli pripreme za letnja takmičenja, odnosno Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo. Selektoru Dejanu Saviću javila su se 23 igrača, a na bazenu SC “Milan Gale Muškatirović” nisu trenirali Dušan Mandić i Strahinja Rašović.

Kapiten reprezentacije, Filip Filipović, rekao je da ekipa u nove izazove kreće bez pritiska.

– Ovo je početak nečeg novog. Sačekalo nas je dosta informacija, i pozitivnih i na žalost negativnih. Ali, šta da radimo. Krećemo bez pritiska, bez imperativa rezultata. Ova ekipa je to zaslužila. Videćemo i u kojem ćemo sastavu igrati – kaže Filipović.

loga kapitena za Filipa neće biti problem:

– Uvek smatram da sam samo deo ove sjajne ekipe odličnih ljudi. Probaću da se, osim nošenja zastavice, ne ističem baš previše. Imamo iskustvo, pomoći ćemo mladima da se uklope u sistem. Kada imate u ekipi takve igrače i ličnosti kao što su Prlainović, Pijetlović, Aleksić i drugi uloga, kapitena je lakša – završio je Filipović.

Saviću su se javili: G. Pijetlović, B. Mitrović, Dobožanov, Rističević, V. Rašović, Filipović, Aleksić, Ranđelović, Drašović, D. Pijetlović, Ubović, Toholj, Lazić, Stojanović, Prlainović, Vasić, S. Mitrović, Subotić, Jakšić, Ćuk i Vico, kao i povređeni Rašović i Mandić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu