Srpski vaterpolisti poraženi u prvoj utakmici na pripremama u SAD

19-12-2019

U prvoj pripremnoj utakmici u Sjedinjenim Američkim Državama, selekcija Srbije poražena je od SAD u Dan Dijegu sa 13:12. Selektor Dejan Savić odmarao je Branislava i Stefana Mitrovića, Nikolu Jakšića, Duška Pijetlovića i Dušana Mandića. Osetio se u igri Srbije umor i prilagođavanje vremenskoj razlici od devet sati. Utakmica je odigrana na otvorenom bazenu, u večernjem terminu po prohladnom vremenu.

Srbija je posle 0:2, došla do svoje igre i uspela da dobije prvu četvrtinu 4:3. U naredne dve je domaćin bio uspešniji, dva puta imao i dva gola prednosti. Srbija je u trećem delu preko Filipovića izjednačila na 8:8 ali su do kraja četvrtine domaćini postigli dva gola i ta prednost je za naše igrače bila nedostižna. U poslednjem delu se igralo gol za gol, Srbija je četiri puta smanjila razliku na pogodak ali nije bilo preokreta. Naredni meč se igra za dva dana.

SAD – Srbija 13:12 (3:4,4:2, 3:2, 3:4)

Igrač više: SAD 11 (5), Srbija 13 (5). Peterci: SAD 2 (2).

SAD: Volf, Huper 1, Stivenson 1, Obert, Halok 4, Kupido 1, Vilijams 1, Langevič, Boven 3, Ramirez 1, Smit, Irving 1. Selektor: Udovičić.

SRBIJA: G. PIjetlović, Subotić, V. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, Dedović 1, Vico, Aleksić 3, Gogov 1, Filipović 3, Prlainović, S. Rašović 3, Živojinović. Selektor Savić.

Povezane vesti

Filip Filipović po peti put najbolji igrač Evrope

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu