Srpski vaterpolisti poraženi u prvoj utakmici na pripremama u SAD

19-12-2019

U prvoj pripremnoj utakmici u Sjedinjenim Američkim Državama, selekcija Srbije poražena je od SAD u Dan Dijegu sa 13:12. Selektor Dejan Savić odmarao je Branislava i Stefana Mitrovića, Nikolu Jakšića, Duška Pijetlovića i Dušana Mandića. Osetio se u igri Srbije umor i prilagođavanje vremenskoj razlici od devet sati. Utakmica je odigrana na otvorenom bazenu, u večernjem terminu po prohladnom vremenu.

Srbija je posle 0:2, došla do svoje igre i uspela da dobije prvu četvrtinu 4:3. U naredne dve je domaćin bio uspešniji, dva puta imao i dva gola prednosti. Srbija je u trećem delu preko Filipovića izjednačila na 8:8 ali su do kraja četvrtine domaćini postigli dva gola i ta prednost je za naše igrače bila nedostižna. U poslednjem delu se igralo gol za gol, Srbija je četiri puta smanjila razliku na pogodak ali nije bilo preokreta. Naredni meč se igra za dva dana.

SAD – Srbija 13:12 (3:4,4:2, 3:2, 3:4)

Igrač više: SAD 11 (5), Srbija 13 (5). Peterci: SAD 2 (2).

SAD: Volf, Huper 1, Stivenson 1, Obert, Halok 4, Kupido 1, Vilijams 1, Langevič, Boven 3, Ramirez 1, Smit, Irving 1. Selektor: Udovičić.

SRBIJA: G. PIjetlović, Subotić, V. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, Dedović 1, Vico, Aleksić 3, Gogov 1, Filipović 3, Prlainović, S. Rašović 3, Živojinović. Selektor Savić.

Povezane vesti

Vaterpolo EP 2020

Srbija u završnici slomila otpor Mađarske i zauzela peto mesto u Debrecinu

Vaterpolo, Srbija - Hrvatska

Srbija bolja od Francuske, sa Mađarskom za peto mesto

Filip Filipović, Srbija - Španija, Svetska liga 2021.

Španija posle peteraca bolja od Srbije