Turneja šampiona krenula iz Novog Sada

22-03-2016

U Novom Sadu je pred oko 600 gledalaca odigrana utakmica u okviru akcije „MTS Turneja šampiona“. Selektor Dejan Savić je 26 igrača podelio u dve ekipe, a drugu je vodio Vladimir Vujasinović. Pre početka utakmice vaterpolisti su istakli transparent „Stop dijabetisu“ zajedno sa članovima Udruženja za borbu protiv dijabetisa Novog Sada.

U zanimljivoj utakmici odlučili su peterci. Tim koji je vodio Vladimir Vujasinović je pobedio 20:18 (1:1, 4:3, 4:6, 7:6 – 4:2). Rival je 90 sekundi pre kraja vodio 16:13 ali je Stefan Mitrović sa tri uzastopna gola obezbedio udarce sa pet metara.

Za tim koji je vodio Vlada Vujasinović su igrali: B. Mitrović, Vico 2, Gocić, Radojević, Tubić, Drašović 1, Gogov, Aleksić 1, Ubović, Filipović 4, Prlainović 3, S. Mitrović 5, Rističević.

Savić je vodio sledeći sastav: G. Pijetlović, Mandić 4, S. Rašović 2, Ranđelović 1, Subotić 5, D. Pijetlović 2, Manojlović, V. Rašović 1, Jakšić, V. Mitrović, Stojanović 1, Lukić, Dobožanov.

Iz peterca su pogodili Aleksić, Gocić, Prlainović i S.Mitrović odnosno Mandić i S.Rašović. Sutra je u 20 časova utakmica na bazenu „Vlaho Bata Orlić“ u Beogradu.

Povezane vesti

Filip-Filipovic nagrada OKS

Filip Filipović po drugi put sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Filip Filipovic dodela FINA 2021

FINA proglasila Filipa Filipovića za najboljeg igrača na svetu

Srbija olimpijski sampion 2021

Srbija odbranila zlato na Olimpijskim igrama, Filip Filipović MVP olimpijskog turnira u Tokiju!